COMUNICAT DE PRESA IGSU

COMUNICAT DE PRESA IGSU

Bombă de aviație, de aproximativ 250 de kg, asanată în condiții de siguranță de către pirotehniștii IGSU. Întreaga situație se află sub monitorizarea Centrului Național pentru Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

În dimineața zilei de ieri, 13 februarie, în jurul orei 08.00, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al județului Giurgiu a intervenit pentru identificarea unei bombe de aviație descoperite, pe malul Dunării, în zona șantierului naval din Giurgiu. În sprijinul acestora a fost trimisă și o echipă de salvatori pirotehniști din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani.

Prezența elementului de muniție a fost semnalată în Dispeceratul ISU Giurgiu de către angajații șantierului care desfășurau săpături în zonă. Echipa specializată de pirotehniști sosită la fața locului a constatat că este vorba de o bombă de aviație, cu o greutate aproximativă de 250 kg, care are proveniență din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial.

Întrucât elementul de muniție se afla la o distanță de aproximativ 500 m față de cele mai apropiate locuințe s-a luat măsura preventivă de evacuare a peste 700 de persoane aflate în proximitate.

Imediat după sosirea la locul evenimentului a echipei din cadrul USISU Ciolpani, s-a luat decizia ridicării muniției și transportării acesteia în poligonul neamenajat Bălănoaia, pentru a putea fi distrusă controlat.

Totodată, specialiștii IGSU au verificat zona unde a fost descoperită muniția, fără a fi identificate alte astfel de elemente care să pună în pericol siguranța localnicilor.

Interdicția accesului în zonă a fost ridicată, iar bomba a fost detonată în condiții de siguranță.

Ultima modificare: 14.02.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul INTERVENȚIE ÎN SIGURANȚĂ PENTRU ASANAREA PROIECTILULUI DE AVIAȚIE DESCOPERIT PE ȘANTIERUL PORTULUI TRIMODAL

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.